top of page
Search
  • Writer's pictureHenrik

Hans Stenderup -Æresmedlem

Bestyrelsen havde ifm. Generalforsamlingen lagt op til at der kunne udnævnes æresmedlemmer i foreningen. Dette blev vedtaget og det var en stolt Hans Stenderup, Rungsted, der blev det første Æresmedlem. Her er ordene bag udnævnelsen, som den afgående formand, Henrik Johansen, brugte som begrundelse for udnævnelsen. " Personen har været med i Elite golf i en menneskealder. Han startede helt tilbage i 1957, hvor han var caddie i Rungsted Golf Club. Den var i den forbindelse han slog de første slag. I 1960 kom han på Junior landsholdet, vandt den første Hold EM-guldmedalje til Danmark i 1966 i Holland - en præstation, der udløste ”Den gyldne Golfbold”.

Han har indtil opnået 6 DM-guldmedaljer i 4 forskellige aldersgrupper. Jeg springer nu lidt frem i tiden.

Han var fast mand på Senior landsholdet i 14-15 år og sluttede af med i 6. plads i 2013 i Senior rækken, men var samtidig var bedste mand i 65+ rækken. Derudover har han været Kaptajn for Senior landsholdet i flere perioder.

Nu er det jo ikke resultaterne alene, der gør at vi udnævner Hans Stenderup i dag, men primært for hans store arbejde for Senior Golf i mange år. Inden SEGAF blev oprettet var Hans formand for “Dansk Golf Unions Senior elite komitee” fra 1997-2002. Ifm. nedlæggelsen af denne komitee blev SEGAF oprettet samme år.

Hans var med til at starte foreningen op og sad i bestyrelsen de første par år. Hans kommer igen ind i bestyrelsen i 2012 og sidder som formand frem til 2014. Hans har desuden været ansvarlig for Danish Senior Open i mange år. Da SEGAF i slutningen af 2015 oplever store problemer på næsten alle områder, var Hans blandt de første til at støtte op om en ny bestyrelse. Det var så her jeg havde fornøjelsen for første gang at møde Hans uden for golfbanen og opleve, hvor meget han brændte for Senior golf. Som alle ved er det siden gået godt for foreningen og vi kan kun sende en kæmpe tak til Hans og glæde os over at vi stadig kan trække på hans erfaring såfremt der skulle dukke noget op.


Hans Stenderup vil du rejse dig og modtage æresbevisningen og blomster som bevis på, at du er det første Æresmedlem i SEGAF. "



bottom of page